2016-07-04
是晚我的朋友预早同我庆祝生日,所以就拣左近我屋企又新开张既餐厅---茜廊😎门面设计很时尚🤗内里装都很年轻😚连餐具都各有特色😝很浪漫❤️❤️❤️先看餐牌,都有几多选择播🙄因为始终都有两位猛男座阵,所以我地都叫左三个set dinner + pizza,另外叫多杯野饮😛先来的是餐汤同蒜蓉包,相信佢个蒜蓉包都系即叫即整,所以可以keep到咁松脆,而佢地个罗宋汤都整得好出色,入口食到有浓浓既蕃茄味道外仲有些少辣味~到main course I-葡式烤BB猪配杂菜沙律BB猪外皮烤得好脆,而且油脂分布都好平均,配埋黑醋食,入口冇左个种油腻感!😜Main course II-烤百里香春鸡只鸡烤得好干身,入口唔会成口油,而且佢啲鸡肉腌得好入味!外皮同样烤到好脆口,但内里既鸡肉一啲都唔老,仲好嫩滑到main course III前先来个pizza先😎Pizza个饼底有别于平时食开个啲,佢呢个入口有点似饼干既口感,而芝士分量都几多,岩晒芝士控既朋友仔😍Main course III-美国牛柳拼薯菜牛柳入口唔算太韧,而且食到有淡淡既炭香味!唔错唔错👏🏼👏🏼除左食又点少得野饮呢⋯⋯左:柠檬薏米水右:比利时朱古力雪香
因为始终都有两位猛男座阵,所以我地都叫左三个set dinner + pizza,另外叫多杯野饮😛 先来的是餐汤同蒜蓉包,相信佢个蒜蓉包都系即叫即整,所以可以keep到咁松脆,而佢地个罗宋汤都整得好出色,入口食到有浓浓既蕃茄味道外仲有些少辣味~
牛柳入口唔算太韧,而且食到有淡淡既炭香味!唔错唔错👏🏼👏🏼 除左食又点少得野饮呢⋯⋯
左:柠檬薏米水
右:比利时朱古力雪香
之前有朋友系其他地方饮过薏米水觉得味道唔错,所以我今次都点黎试试。果然味道冇令人失望👍🏼入口食到软棉棉既薏米粒,而且味道清甜、解渴!😻