2022-10-30
为了庆祝Aunties食生日饭, 要揾啲好味的中菜, 实在伤脑筋⋯ 跑马地呢间隐世fine Chinese dining, 最近见有好多报导, 今次过来一尝晚餐的滋味, 大家真系食到舔舔脷😋😋😋前菜先叫一碟风味三小碟, 当中的花雕蟹粉慕丝,酒香扑鼻又香软。 然后再来一碗补肺润燥杏汁猪肺汤, 滋润一下!正值蟹季时节, 尝了时令餐牌中的蟹粉焗蟹盖。 这个啖啖肉又热腾腾的, 唔驶用手拆蟹肉食, 不失为懒人之选! 之后还有拔丝猪油渣咕噜肉, 猪油渣炸干了原来又脆又香, 很好吃! 脆口的咕噜肉酸甜味又很好! 接住系鲜花椒蒸酿星斑卷配香葱鲜百合蓉, 食完条脷有一些麻的感觉,味蕾有一点新刺激!生日饭不少得叫返只鸡, 烟熏豉油鸡十分出色, 鸡肉很嫩滑,很可口! 最后不少得充满惊喜的甜品! 叫了三款各有特色, 卖相跟味道都一流 😋😋😋P.S. 食得太开心有啲相唔记得影😂
然后再来一碗补肺润燥杏汁猪肺汤, 滋润一下!
P.S. 食得太开心有啲相唔记得影😂