2018-07-14 1630 浏览
今晚一行3人,同其中一个老友庆生,知道佢钟意食镬气野,就拣左呢间好耐冇去,位于红磡街市楼上既大排档。约好左寿星仔八点,不过佢通常迟一个钟,但今日佢竟然八点准时到达,上到去已经全场爆满,等左15分钟就有位,一坐底即刻叫左支啤酒先再拣菜,朋友钟意饮西湖牛肉羹,但姐姐话今日衹有老火汤~粉葛鲮鱼,冇汤羹,所以我地冇点到。卤水拼盘:有大肠,红肠,猪耳,墨鱼……味道普普通通,冇乜卤水香味。红烧乳鸽:皮脆肉嫩,炸得啱啱好,不会太油腻。辣子鸡:朋友推介必食,少少辣,好惹味,鸡件炸得香脆。通菜炒牛肉:个样好得,好够镬气,点知原来得个样,菜同牛肉都超咸。手撕鸡:以前食过,好挂住,但今次有D唔同,加左豆办酱去捞,味道反而冇以前咁好-3个人食左5个菜,饱到上心口了。食完吹多阵就散水了。今次重来,感觉菜式味道退步了。

红烧乳鸽:皮脆肉嫩,炸得啱啱好,不会太油腻。

辣子鸡:朋友推介必食,少少辣,好惹味,鸡件炸得香脆。

3个人食左5个菜,饱到上心口了。食完吹多阵就散水了。
今次重来,感觉菜式味道退步了。

卤水拼盘
红烧乳鸽