2019-08-17 1934 浏览
上星期朋友生日,放工同成班女仔去咗西营盘嘅Winery食生日饭。餐厅环境放咗好多植物,餐厅装修同枱櫈都系绿色同啡色为主,好有大自然feel,个vibe好chill好舒服,最啱影相打卡。9点前系happy hour,cocktail都系 $50咋,叫咗杯passionate fruit味嘅cocktail On The Vine,甜甜哋几清新。朋友𠮶杯vanilla milkshake都好有云呢拿味,好smooth,几好饮。食物叫咗个炸鸡上面哂咗啲芝麻,食落好够味,肉质好细滑多汁,感觉唔太油腻。三文鱼taco少少辣,块皮软得嚟脆脆哋,加埋啲酱汁成个咬落去味道好丰富好清新。 羊肉棒嘅羊肉好有羊嘅酥味,可惜肉质有少少韧。芝士nachos好香脆,份量好多好足料。三文鱼卷就普通啲啦。吞拿鱼沙律材料好新鲜,柚子汁酸酸甜甜好清新,吞拿鱼肉一啲都唔腥,牛油果好滑,疏菜好清甜连埋granola好有口感。不过真系要赞下个服务员,好nice好好笑容,仲要见我哋朋友生日,送咗我哋每人一shot tequila,生日𠮶个就3 shots。又帮我哋应相,系抵赞嘅。

羊肉棒嘅羊肉好有羊嘅酥味,可惜肉质有少少韧。

芝士nachos好香脆,份量好多好足料。