(非会员)
2008-08-07 21 浏览
上星期日(3/8)黎呢度食生日饭,第一个感觉系远!响IFC 坐的士要跳左好几下咪表先到!一入去, 就觉得环境唔错, 起码静静地!坐低就有侍应斟有汽果汁同水俾我地饮!味道甜甜地都唔错 (不过我系无酒不欢既人, 所以只系饮左几啖就将佢俾左只熊饮)见大家都推介set dinner, 梗系跟啦! main dish拣左羊同鱼 次序唔系好记得啦, 记得食左暖暖地既法包, d 牛油几特别 (唔同平时食个d, 都有可能系我平时唔多食牛油) 海鲜拼盘唔错, 大部分都食得出好新鲜, 尤其系蚝, 不过d 海水咸味都好出, 好彩食之前侍应哥哥已经提左我地尽量唔好落柠檬, 如果唔系又盐又酸真系side晒d 蚝最搅笑系我地两个都唔系特别钟意食/识剥蟹, 但系偏偏只面包蟹好大只, 唔食又好side! 难为只熊陪我食 ...... (佢平时唔食任何有壳既食物架 ) 我地仲用只蟹d 膏黎搽响法包食! 我觉得自己好似食紧鹅肝酱咁!main dish 水准唔错, 不过问心无乜惊喜!自钓鱼配柠檬汁够大路亦都够鱼味,但系我到而家都接受唔到羊扒配奇异果汁至于甜品 ...... 玫瑰雪糕+ 蜜桃蛋糕 ............

至于甜品 ...... 玫瑰雪糕+ 蜜桃蛋糕 ............ 一黎我唔钟意食vanilla 味, 二黎我唔钟意食蜜桃 ....... 所以唔俾comment啦