2009-07-20
见到好多人赞呢度,朋友生日就推介佢哋试下,订位时预留鳯尾鱼、豆腐饺子同北京填鸭。大约7:15pm去到,发觉呢度真系几多人食,可能楼底矮关系,所以环境都几嘈,如果想倾偈,呢度就唔算系一个好地方。由于订位时预留凤尾鱼、豆腐饺子同北京填鸭,所以都可以食到呢几样嘢,凤尾鱼话系冷盘,但似乎系啱啱炸起,热棘棘脆卜卜,好好味,不过食完就几热气㖞!豆腐饺子好考功夫,清清哋都几特别,北京填鸭唔系好肥,有啲净皮,有啲连肉,几好,起咗层皮后,啲侍应仲会问需唔需要打包返屋企,都几细心,但食落最唔好就系块薄皮,居然几难咬开,所以就要扣番啲分。另外叫咗小笼包同崇明岛爆虾,小笼包皮薄多汁,一笼四只啱啱够四个人分。朋友叫咗崇明岛爆虾大家都好好奇系乜东东,仲以为系清炒虾仁,点知原来即系黄金虾,真系估佢唔到,味道都算唔错,炸到个连个壳都可以食埋,不过细咗小小。最后叫埋个甜品 - 高力豆沙,又系炸到热棘棘,附上两碟调味料,其中一碟系士多啤梨酱,红得紧要,不过又特别同几好味㖞!食完呢餐我谂都几热气,因为我哋食咗好多炸嘢,整体嚟讲每样都几好ok,但可能冇食到最多人赞的火腿夹同醉猪手、醉乳鸽,所以好似有啲美中不足咁!有机会一定要
食完呢餐我谂都几热气,因为我哋食咗好多炸嘢,整体嚟讲每样都几好ok,但可能冇食到最多人赞的火腿夹同醉猪手、醉乳鸽,所以好似有啲美中不足咁!有机会一定要再试过。