2013-11-27 476 浏览
哈哈, 因为朋友早到所以唔洗等位就入左黎了!! ((但其实生日果个系佢, 迟到果个系我啰XD。))服务方面其实都有点不满...要杯水叫左3次...先有人拎到黎...一坐低望一望四周环境都觉得好舒服, 好适合饭聚!! 而餐牌既食物都系以抹茶为主,((但感觉如果再多D唔同类型既抹茶食品会更加好)) 咁当然第一时间就点左呢到好出名既卡邦尼温泉蛋乌冬!! 个卖相唔错, 食落第一个感觉好似咸左DD, 但再咬多几啖, 因为乌冬厚身所以味道就变得刚刚好!! 赞丫!!特别既地方系卡邦尼汁一向以意粉为配, 但今次呢个用乌冬黎配搭都别有风味。之后再想试多样既就系呢个推介紧既猪扒饭!! 虽然无食唔停口既感觉XD 但个酱汁都好好味!! 好开胃丫至于配送既果个汤就...我叫左杯抹茶忌廉牛奶!! 抹茶味道刚刚好, 唔会太甘或有苦既情况出现!! 但饮既时候记得要搅浑喔!会比较原汁原味!!!最后同个FD倾左阵消化下先再试埋个甜品, 本来想叫个抹茶巴菲同呢个抹茶Tiramisu!!但见到隔离枱个巴菲SIZE...都真系唔细XD 于是我地就2拣1了!! 抹茶Tiramisu!!好靓既卖相!!抹茶粉厚薄适中, 哈!! 但系
卡邦尼温泉蛋乌冬
猪扒饭
抹茶忌廉牛奶
但见到隔离枱个巴菲SIZE...都真系唔细XD 于是我地就2拣1了!! 抹茶Tiramisu!!好靓既卖相!!抹茶粉厚薄适中, 哈!! 但系食到底果个蛋糕个感觉就唔系咁理想...可以想像下系湿左既蛋糕质地...呵呵...
可次一定会再返黎试个巴菲!!!! 见到都好满足^^!!
抹茶Tiramisu
题外话/补充资料: 如果下次见到张枱D食物食完, 可以先收走左D碗碟, 会食得更加舒服!!
2013-11-14
庆祝纪念