2007-11-17
今个月我生日, 有朋友约我去森巴食dinner, 本来念住只系食餐饭, 冇念过会有咁惊!一坐低, 面有张生日咭, 初初仲以为有会放张, 等有生日客人时送比客人, 我冇念到我个friend一早通知左森巴。贪得意打开张咭睇, 点知有我个名, 都几开心, 觉得餐厅几有心思。根住, 我地3个人叫左3个头盘, 1个recommend同2个main course.头盘: 份量少, 味道ok, 但我地3位女士都够1 recommend同2个main course: 羊架几好, 鸭胸配鹅肝酱好食, 仲有个肉酿意大利饭, 饭好少, 但份量够, 味道ok。总括食物质素k价钱: 埋单$450 (3人)虽然份量少, 但我地3个女仔够晒, 都饱住走架差唔多食完, 有位待应走黎问边位生日, 我觉得好奇怪, 唔知佢想做咩, 原来有一杯香槟送, 仲有细细杯寿面, 我觉得几有心思。之后, 我个friend原来会有旦糕送, 我仲念又送咭,香槟,寿面, 冇理由咁好仲有旦糕, 点知我个friend问个待应, 佢话如果食满$300有雪山火焰旦糕送, 无耐就个cake出黎, cake仲有我个名, 个火焰旦糕几靓, 味道几好, 待
头盘: 份量少, 味道ok, 但我地3位女士都够
差唔多食完, 有位待应走黎问边位生日, 我觉得好奇怪, 唔知佢想做咩, 原来有一杯香槟送, 仲有细细杯寿面, 我觉得几有心思。之后, 我个friend原来会有旦糕送, 我仲念又送咭,香槟,寿面, 冇理由咁好仲有旦糕, 点知我个friend问个待应, 佢话如果食满$300有雪山火焰旦糕送, 无耐就个cake出黎, cake仲有我个名, 个火焰旦糕几靓, 味道几好, 待应唱埋生日歌之后, 仲帮我地影张保利来送比我, 当时已经觉得好够诚意, 再隔一阵, 仲送埋份礼物, 系一只玻璃杯, 杯上有"happy birthday"个字。
如果生日月黎真系几正。我系完全冇慨念之下黎, 真系有d惊喜, 好多谢d friends陪我食左呢餐!