2024-12-14
家人生日,在官方网站订位,之前一早已经打电话去问lunch set嘅甜品可唔可以写生日字句,佢哋话可以,所以最后选择了这间餐厅,忘记了影餐牌,但是可以选择2 courses或3 courses的set lunch。我们四个人,到时晒所有嘅前菜同主菜,前菜一共有三个选择,有是日餐汤,虾沙律同埋温泉蛋,三个都10分出色,当日餐汤是豆蓉汤,豆味浓郁,很香浓,有少许烟熏味。另外虾沙律是有点意想不到,应该是用虎虾,很大只很爽口。最后嘅温泉蛋都唔错,温泉蛋下面有菠菜同埋杂菇,调校嘅汁,配衬温泉蛋,好味😋到咗前菜,有四个选择,第一个是墨鱼意粉,有超多墨鱼,份量都足够,有淡淡蒜香味,喜欢食墨鱼同蒜片的朋友可以考虑。第二个是三文鱼,佢嘅汁同三文鱼很夹,唔会太嚡,相对下比较淡美。第三个是牛肋骨,但个汁有点中式,有点似糖醋排骨嘅味道,唔可以话佢唔好食,但系喺西餐嚟讲觉得呢只味有啲怪怪地,第四个应该是圣诞节先至有,是火鸡,可能是鸡柳,中间夹住一啲配菜,很嫩滑,味道10分好食,推介。到咗甜品,喜欢睇实物选择嘅朋友,应该会很开心,佢会推一架车,甜品车会有齐是日甜品,服务员会介绍,直接选择,因为提前已经讲咗有人生日
到咗甜品,喜欢睇实物选择嘅朋友,应该会很开心,佢会推一架车,甜品车会有齐是日甜品,服务员会介绍,直接选择,因为提前已经讲咗有人生日,所以有生日字牌,个生日牌块猪朱古力都好好食,我们拣咗两件手指蛋糕,其中有一个应该系圣诞限定(白色𠮶件)呢件好食啲,不过可能有少少甜,但加埋杯意式咖啡, Perfect match。