餐厅: 寿司の神
资讯:

2022-10-18 210 浏览
前几日系我既生日🎂老公就带左我去食おまかせ(omakase)日本野开心下🫣 送左个仔返学,去到点半岩岩好开始食😌🍣前菜沙律.水云醋物.黑松露茶碗渍水云我好钟意食,有d 滑滑地既口感,带有酸酸地既味道👍而黑松露茶碗渍入面都好多配料。🍣4款刺身(排列由右至左)赤贝- 口感非常爽脆,仙凤趾生蚝- 入口好creamy,配左d 酸汁味道刚好,松叶蟹- 配有香醋jelly,梭子鱼- 面头块皮烧一烧,渗出油香🤤我最钟意系呢个😳🍣汁煮吞拿鱼鲛面头有鳞,翻开鱼鳞之后,入面有甜甜地既鱼肉,好滑。🍣黎到寿司部分~北海道帆立贝寿司- 上面洒上岩盐及柚子,好清新,深海池鱼- 油脂感较重,轻轻灸烧后配柚子胡椒,辣辣地中和味道。𫚕鱼 (野生油甘鱼)比油甘多左一份甜味,XL甜虾,面头既酱汁系虾精华,面头有炒熟左既虾子加重虾既味道。中拖罗- 上面配上鱼子酱,大拖罗- 面头配紫苏花中和油腻感,右口鱼边- 师傅用火枪灸烧过,配埋脆脆既紫菜,满满鱼油,好好食,我最爱白身鱼🫶🍣时令秋刀鱼刺身口感烟韧嘅秋刀鱼,配上香葱酸汁,好match。🍣三文鱼子海胆丼饱满嘅海胆配上香甜嘅三文鱼子,上面有新鲜嘅紫苏花,口感烟韧嘅珍珠米,简直系绝

🍣前菜沙律.水云醋物.黑松露茶碗渍
前菜,水云醋物、黑松露茶碗蒸

🍣4款刺身(排列由右至左)
刺身

🍣汁煮吞拿鱼鲛
面头有鳞,翻开鱼鳞之后,入面有甜甜地既鱼肉,好滑。
汁煮吞拿鱼鲛

🍣黎到寿司部分~
北海道带子

深海池鱼

𫚕鱼

甜虾

中吞拿鱼

大吞拿鱼

灸烧右口鱼

🍣时令秋刀鱼刺身
口感烟韧嘅秋刀鱼,配上香葱酸汁,好match。
时令秋刀鱼刺身

🍣三文鱼子海胆丼
饱满嘅海胆配上香甜嘅三文鱼子,上面有新鲜嘅紫苏花,口感烟韧嘅珍珠米,简直系绝配,好快就清咗碗饭啦🤫
海胆3文鱼子丼

食完多款刺身寿司,饮埋碗味噌汤+柚子Jelly 作结尾,清新下个口腔👀好满足既一餐。
2022-10-12
庆祝纪念