2021-06-16 1174 浏览
经过小巷,揾咗一阵终于揾倒呢间小店,隐蔽清幽🌴,我好钟意呢啲宁静嘅环境👍,可以俾自己放空一下,喺艰苦嘅生活里,可以揾倒少少甜❣。磨沙落地玻璃,楼底高,冷气弱咗少少,不过无乜人,台又隔得好疏,跟足1.5米距离,所以温度还可以。点咗2人tea set , 原个蛋糕加2杯饮品,menu 上系有几款cake , 士多啤梨,朱古力……,另有一款staff 介绍系是日精选,鸳鸯蛋糕,听落好港式,当然要支持下。咖啡先到,碟同杯都好靓,碟似自己拉,形状好唔规则,感觉有啲英式,咖啡略嫌唔够热同香。蛋糕好出色😋,好松软,中间仲有啫喱,食得倒local 嘅鸳鸯味,系香港嘅味道😚,面仲有脆脆😆

mocha

鸳鸯蛋糕