#小秘书 自小就有磨牙习惯🥴 其实好几年前,牙医叔叔🦷已经建议我要戴住 #牙胶 瞓觉🥴 不过我当然转个头就无咗件事… 直至今年去检查牙齿嘅时候,先知道只大牙比我磨裂咗😅 搞到要比几千蚊做只牙套💔每次见完牙医,都因为麻醉药未过,起码要禁食五六个钟先可以食啲流质食物😅 所以我今次预早出嚟,食个 #下午茶 先上楼👀 #太子 一带,其实都几多选择,不过时间匆忙,只好求其揾间餐厅坐低速食就算!左拣右拣,最终我拣咗街口𠮶间「花墟茶餐厅」… 贪佢外型够晒地道😆 呢餐我拣咗 #生炸鸡髀 配 #沙律,#鸡髀 名副其实 #即叫即炸,所以就算我赶时间,都需要啲时间等候😅 师傅控制得火喉都唔错,咬落去仲有啲猪肉汁,味道都唔错🤤 不过呢… 坐低冇几耐就被阿姐无理要求调位,仲要边食边忍耐枱上飞舞嘅 #乌蝇 🪰 骚扰😅 … 睇嚟下次 #小秘书 都要做定research先好去新店帮衬喇🥴📍 花墟茶餐厅 (太子)花园街207-207A号

📍 花墟茶餐厅 (太子)花园街207-207A号
2023-11-18