2023-12-08
#christine开饭日记 今日系九龙城收工,好想食麻辣嘢🤭咁啱同事话附近有间食麻辣米线几好味就带左我去食🧡佢系一间九龙城广场附近嘅小店,主打麻辣汤底同埋猪骨汤底为主,几款主食任你拣🥰🌟牛魔王汤饭同事就叫左清汤嘅汤饭,汤底都几好饮,饮得出有用猪骨熬制嘅,系用振兴牛丸,超爆汁😍同慢煮肥牛都好好味。同事成个汤饮晒咁济🤭🌟生炸鸡髀汤米线我就叫左麻酸辣汤底嘅汤米线,先讲佢个汤底先啦,辣度、酸度同麻度都做得啱啱好🥰好惹味,不过佢都几辣架,建议唔系好食得辣嘅朋友仔就叫小辣就OK啦🤭到主角生炸鸡髀🍗,因为即炸嘅原因,所以都要等一阵,但呢个等待系值架,啱啱炸出嚟热辣辣,好juicy同埋味道都好够味,外皮炸得好脆身🥰好味🍴米线伝 (九龙城)📍九龙城狮子石道84号地舖
🌟牛魔王汤饭
🌟生炸鸡髀汤米线
🍴米线伝 (九龙城)
📍九龙城狮子石道84号地舖