2017-10-08
香港既泰国野分几种,有主打海鲜既、食熟食主菜为主既、同埋主打甜品既,今次朋友介绍呢间就系所有group埋一齐都有供应,究竟个厨房要几大?前菜沙律是必须的。呢到既串烧好特别,你拣完佢有专人烧比你,啱晒我呢啲懒人~我地嗌左几串,整体比较硬,可能烧得太奈?重点来了~泰式咖哩炒蟹!嗱个蟹呢就肉蟹,啖啖肉既,但对于我黎讲个精髓就当然系个咖哩汁到!因为可以点我最爱的蒜蓉包食~咖哩要好食,蟹一定要新鲜成碟野先成事,蟹的精华就入晒啲咖哩汁到~加埋呢个新鲜热辣的蒜蓉包,姐我一个人可以食晒4块~泰式蟹粉炒饭好好食呀!唔会太浓味而且如果捞埋炒蟹啲咖哩汁实在无敌!仲有一个好令人惊喜既菜式叫华欣咖喱蟹球配法包,见到个名就想叫,个外貌都好可爱~成碌香茅插系中间,切开系满满的虾胶,好满足喔~系心形既泰式芒果糯米饭呀!仲要系紫米果只,真系好吸引呀妈咪~糯米质感刚刚,椰浆又唔会好甜~不呢餐主菜我已经食得太饱,甜品只能浅尝有海鲜当然有啤酒~不过待应强推佢地既香槟,可能我地成班女挂,叫左呢支威斯莉亚古堡莫斯卡托白低起泡酒2015,味道比较甜,真系好啱女仔,不过本人就真系唔得甜酒,所以叫左最爱泰式奶茶饮,正!睇黎尖沙咀区选择
前菜沙律是必须的。
有海鲜当然有啤酒~不过待应强推佢地既香槟,可能我地成班女挂,叫左呢支威斯莉亚古堡莫斯卡托白低起泡酒2015,味道比较甜,真系好啱女仔,不过本人就真系唔得甜酒,所以叫左最爱泰式奶茶饮,正!睇黎尖沙咀区选择又多一个选择!