2020-10-14
放题火锅好多时啲海鲜都麻麻地,今次特登揾一间食海鲜火锅嘅专门店,果然冇失望。龙虾非常多膏,简直想涌出嚟!老板提醒如果想最后的粥底鲜甜,可以其中一个选择系蟹。圣子好晶莹剔透,渌十几秒就可以食,鲜甜嫩滑,一啲都唔腥,绝对可以encore。扇贝又系好靓,一望就知新鲜,渌完都仲系好大粒,咬落去有淡淡鲜味,点少少豉油更加销魂。牛肉有两款,一款系套餐包左嘅安格斯牛肩肉,望落去花纹冇咁均匀,一种系肥牛,花纹好靓。食落去肥牛真系比较肥,重油香,安格斯虽然冇咁肥,但系都重牛味,好味又健康。脆鲩骨腩片好厚肉,老细特别提醒愈渌得耐愈脆。我喺渌咗10分钟左右偷食咗一旧,果然比较软身,再渌耐啲就真系变得脆口,老细冇吹水👍最尾用粥底作结,吸晒海鲜精华既粥底,配上爽口菜甫,无得输!!