2018-05-29 5623 浏览
边炉之友又话去打边炉, 哗! 日日三十几度㖞! 得,我明,”边个话要冬天先打边炉㖞” 好,一于奉陪。听闻呢间啲海鲜够正,一入门口见到有个大鱼池放满海鲜,应该唔错。呢度除咗大堂放咗十张八张枱外,仲有几间VIP房,写上家政室,体育室,校长室等等,好有趣呀先嚟招牌鬼马鸡煲,我哋叫咗走辣,但系都好香好惹味,啲鸡喺个煲上面炒炒下,香气四溢,食落鸡肉仲好嫩滑见到有新推介,冬海龙王汤底,一于试下。冬瓜加上龙趸,仲配有粟米,冬菇,啖汤好清甜 冬瓜预先界开一格格,方便食用, 抵赞海鲜拼盘有,虾,龙虾,龙趸片,蚬,海参,鲍鱼唔系一般货色㖞,海鲜够新鲜,最爱鲍鱼,美味又唔韧,食到唔停口。手打肉丸,够弹牙。小笼包,内里充满肉汁。本地手切牛颈脊,脂肪分布均匀。摆放得好靓嘅蔬菜仲可以任点任食其他火锅配料,好多选择,其实饱咗大半喇。冇理由唔点火锅必备嘅乌冬同出前一丁,索晒啲汤,零舍好味。仲叫咗响铃同冰豆腐,都系吸晒啲汤,因为个汤实在太美味啦最后仲有甜品附送。饮品,酱料任拿。食到饱饱,睇下边炉之友几时有抽起条筋又话要打边炉。

招牌鬼马鸡煲

冬瓜预先界开一格格,方便食用, 抵赞

冬海龙王汤底

海鲜拼盘有,虾,龙虾,龙趸片,蚬,海参,鲍鱼

生猛海鲜拼盘

手打肉丸,够弹牙。小笼包,内里充满肉汁。

本地手切牛颈脊,脂肪分布均匀。

摆放得好靓嘅蔬菜

最后仲有甜品附送。

饮品,酱料任拿。

食到饱饱,睇下边炉之友几时有抽起条筋又话要打边炉。

2018-05-20
招牌鬼马鸡煲