2022-08-09 193 浏览
有朋友提议去元朗锦上路站附近嘅醉辣鲜餐厅聚餐,由于我哋二个人都并不大食,于是点了个人气龙虾海鲜餐来食,个海鲜餐一人份粮有是日精选老火汤🍲、温泉蛋🥚、龙虾半只🦞、日本元贝一只、肉蟹半只🦀 、蛏子一只、鲍鱼一只、本地生蚝一只🦪、海中虾二只🦐、沙白、花甲及蚬各一份、时蔬任食🥗,又有海皇粥底及甜品。原来佢嘅份量都好充足。首先,龙虾、蟹及蚝都系自己去鱼池自取的🎣,这个好好玩,可以挑战自己眼光去选大只啲嘅海鲜,食客又可以互相互动,好有趣味。🤪啲海鲜真系好新鲜,根本就原存吾使加调味料,都可以食到海鲜的鲜味,始终系生生猛猛在鱼池捉上嚟,一定新鲜甜美,值得大讃。而且侍应嘅服务非常好,态度亲切有礼,令人食得好舒服。食物嘅质素及份量都好好。😋😋😋餐厅安排窗口坐位不算挤逼,与邻枱距离都有空间,并不嘈杂,我地可以闲适倾计,四围环境也很舒服。这餐食得好开心。下次再来一定要留啲时间去行个市集。