2018-06-28
大热天时最钟意喺冷气房打边炉,咁啱今日去开石硖尾做野,又要同好朋友庆祝生日,佢就提议不如喺附近睇吓有无得打边炉。佢钟意打边炉有海鲜食,见到呢间主打海鲜,又有刺身,就决定入去试吓。入到去见到有个番茄海鲜锅,就二话不说即刻点左先,之后再慢慢睇下有咩配料。咁啱老细听到我同朋友都系呢个月生日,就同我地讲生日月份系有刺身送。当食紧刺身嘅时候个海鲜煲就嚟到,首先上左个番茄汤,一嚟到已经闻到好浓嘅蕃茄味,我记得老板好似话用咗四十几斤蕃茄嚟嘅,所以啲汤先咁香浓,等滚左之后侍应就将海鲜倒埋落去,d青口好大只睇见都好兴奋。不嬲打边炉都好钟意食午餐肉,呢度仲有好邪恶嘅炸午餐肉,即刻叫番碟嚟试吓。黎到之后我同朋友已经忍唔住就咁食咗两三件,外脆内软,唔系怕肥嘅话真系好想叫多碟!打边炉梗系唔少得牛肉啦一于试吓佢个三拼(本地手切牛颈脊,安格斯牛小排,牛展),牛颈脊脂肪比例一流,都算得上系入口即溶,而牛小排同牛展就比较肉味香浓。下次多几个人一定会叫最大𠮶个牛肉拼盘,可以试晒咁多款牛肉。个即炸紫菜响铃非常之松脆,上到枱仲热辣辣,𠮶啲包装即食响铃完全比唔上。蔬菜类嘅我哋就叫咗新鲜淮山同埋竹笙,竹笙煮完吸晒啲番茄汤真系超级
蔬菜类嘅我哋就叫咗新鲜淮山同埋竹笙,竹笙煮完吸晒啲番茄汤真系超级正!
另外仲叫咗蜂巢豆腐同招牌水饺,个水饺真心唔错,粒粒都咁大只,每只都有鲜肉,木耳丝,同埋两只虾,食得出非常之新鲜。
成餐饭都感到啲服务非常之好,店员亦都好细心,会主动帮你换碟。今次呢餐满足晒我呢个边炉怪,期待下一次揾多几个朋友一齐黎,可以再叫多啲款嘅配料。