我朋友做完运动,话有quota 大食一餐(um... 小心愈减愈肥),所以拣火锅放题。在弥敦道见到宣传单张,话有龙虾海鲜,我朋友就好冲动地上了去。.本身期望不太高的,不过撞正个好嘢!.火锅放题食过好多次,但今次是最丰富及最舒服的一次。我觉得日日涮有三个独特之处。..1. 坐得好舒服.坐位与坐位之间隔得好开,即使满座,但都唔会噪,完全倾到计。地方光亮,无「油笠笠」的感觉。约埋三五好友catch up 又想狂食的好选择。Which is 在创兴广场,是少有咁舒服的放题店。...2. 自助火锅配料bar.平时啲放题要tick 纸仔,唔知啲配料咩样之余,又要等上菜好浪费时间。知道旺角租贵,所以通常不会浪费地方整个大大的食物bar。但好难得见到呢间日日涮,好豪地放置一个火锅配料area,目测有成50款食物,包括丸呀、菜呀、熟食等等。望见都好兴奋呀!最紧要是,见到食物「真身」instead of tick 纸仔唔知自己点紧咩东东。...3. 生猛海鲜 + 任食刺身.我是叫了「顶级牛小排+任食刺身」的。有海鲜拼盘送。(另一个平啲的plan 只得火锅,即任食牛牛only,最平$118)最主要是因为想食
本身期望不太高的,不过撞正个好嘢!

1. 坐得好舒服

2. 自助火锅配料bar

3. 生猛海鲜 + 任食刺身

最主要是因为想食刺身,所以一开始以为是海鲜是急冻hea 交货的。点知,只龙虾🦞仲会动的 lol
有A、B 两款海鲜拣的,我地各叫一款。非常丰富,除了「动L」龙虾,仲有蟹、鲍鱼、带子、虾、蚝、蚬及青口等等。
海鲜拼盘

刺身是任叫的,每次可选5款,但其实我食来食去都是三文鱼呀、带子呀几款。
好有诚意的是,每一次上刺身,都有连著个冰盘,不只是第一次先咁靓presentation。
刺身任食唔嬲,每次都有个盘!

此外,不得不赞啲牛牛好新鲜。
颜色是鲜红的,夹上手唔会散唔会「梅」- 非急冻的hea 货。
而且瘦肉多肥肉少,通常呢啲好贵,我食开个啲起码要成$200 一碟。「顶级牛小排」,真心正,中间是白色直纹的是「筋」不是肥肉,所以食落好有口感。
最好的是,肥位在最边边,连少少肥都唔想的我,可以好轻易地 tear the fat off!!
食落非常有肉味,正
顶级牛小排

呢个套餐仲有包平啲套餐的肉类,包括肥牛、猪肉及鸡肉。
肥牛都好ok,不是太肥。其他肉,haha 不是最贵我就唔多食啦,正正常常啰。
牛!

老老实实讲,要「回本」最好当然是狂食牛牛🐮,但我又好有探索精神,去自助火锅配料区行一行。点知「唔小心」,拿了一大碗配料回来😅
点解咁「咁失败」?因为有好多新奇有兴趣的食物。我推介的:
-芝心丸(不是平时日式芝士丸):好爆芝士!
-姜汁猪肉丸:香浓姜汁,姜的辣仲系到
-鸭鸭及熊熊公仔造型鱼丸:纯粹因为好得意,系个锅到「游下游下」好可爱,相信小朋友会钟意。
- 仲有特别的虫草花,及原包装任拿的面!爽YY

My  pick -  特色必试之选

成台都是食物,好开心呀!
我怒食牛牛,一次过夹成5-6块,真心爽快无比

仲有熊熊同鸭鸭「游下游下」好食又好玩呢(又发挥我玩嘢本色)
怒食中,唔客气啦~

饮品方面,有好多选择,有好少见的banana cream,鸿福堂凉茶。连啤酒都有好几款,包括嘉士伯啤酒。
饮品

食完hotpot,当然我唔会放过啲甜品同雪糕。甜品应有尽有啦,有蓝莓芝士蛋糕、日式菓子、紫薯蛋糕等等。
甜品-应有尽有,有蛋糕及雪糕

食完甜品有少少饱啦,所以雪糕只食Movenpick。每人会送一杯premium 雪糕,Movenpick or Haagen-Dazs,正呀

为我的wonderful dinner 划上句号
海鲜拼盘