2024-07-27
平时接完放学都会经过呢间「生生市场」,而「生生市场」系联同「新国华肉食公司」合作,除左有主打自家制既韩国料理同埋腌制小食伴菜,仲有急冻肉类,真系有好多选择啊🥰🧡海鲜煎饼一份有8块,煎得唔会太油~仲有韭菜同埋海鲜,口感比较烟韧,如果热食会更加好食!🧡原味无骨炸鸡系店铺已经见到炸得好香脆😝返到屋企用气炸锅整返热一样咁好食🤤鸡肉好滑嫩唔会鞋烚烚,Gavin忍唔住抢住食🧡烤牛肉紫菜饭卷一份有12件仲有满满材料😚馅料有牛肉、腌渍黄萝卜、鸡蛋、青瓜同埋红萝卜😋而且饭卷包得好实,就算Gavin自己拎住食都唔会一咬就散哂🧡杂菜煎蛋卷一份有10件,蛋卷好厚身馅料丰富😛入面仲有芝士🧀Gavin真系好钟意食👦🏻推介比各位小朋友🫶🏻🧡鱼饼串汤Gavin今次第一次食~超喜爱🤩好彩有两串可以同我一人一串,鱼饼啖啖肉又弹牙,唔怪得之Gavin争住食喇饮品方面都放左系雪柜,Gavin对菠萝汁心心眼😍另外我仲拣左粟米汁、雪梨汁同埋青提子汁🥤今餐都未食完,Gavin已经叫我下次再买喇😆你地都买黎试下喇现凡购物满$100,即可以$88换购韩牛牛肋骨肉(烧肉片)一包(每位客人单次消费最多可换购2包)@rawmarthk 📍生
🧡海鲜煎饼
🧡原味无骨炸鸡
🧡烤牛肉紫菜饭卷
🧡杂菜煎蛋卷
🧡鱼饼串汤
(每位客人单次消费最多可换购2包)
@rawmarthk
📍生生市场
湾仔坚拿道西15号永德大厦地下G13号舖
元朗教育路2-6号捷荣楼地下C号舖
𝐖𝐄𝐋𝐂𝐎𝐌𝐄 𝐓𝐎 𝐅𝐎𝐋𝐋𝐎𝐖 𝐔𝐒(. ❛ ᴗ ❛.)
🌟Gavin同妈咪一齐带你周围食 周围玩🌟
➢👩🏻@hellodearmaggiee 👶🏻@gavincheukhim_