2022-10-09 305 浏览
星期五收工,我位生粉朋友带我嚟朝圣,2个人大概排左45分钟先入到去,人龙都几长下🤣一入到去,铺头太细,行入去座位都惊撞到人,坐低果阵同隔离枱客人太贴,有少少尴尬,不过环境系其次,对我嚟讲味道最紧要🤭首先一上枱嘅系黑豆茶,味道几清香,解油腻一流!👍🏻👍🏻然后上枱嘅系羽根烧饺子,我哋太肚饿,一上枱就动左筷先再影相,其实个饺子煎得几靓,但略嫌调味比较清淡,唔太合我哋口味😅之后上左蒜香味嘅天妇罗无骨鸡翼,呢个真系好好食!鸡翼本身腌得入味,蒜香味浓,无骨啖啖肉,食落好爽!🤩同朋友仔争住食!👍🏻👍🏻👍🏻最后上嘅系琥珀拉面,我额外加左青葱同笋,但冇影到相。首先讲讲个汤底,淡淡嘅黑松露味同汤底嘅蚬味几夹,唔会太过腻。面嘅软硬度适中,蚬肉都鲜甜嘅,加埋面上面嘅洋葱粒白葱丝食口感丰富,系略嫌块猪叉烧同慢煮鸡肉唔够滑,但都算唔错嘅👍🏻👍🏻另外加嘅笋就麻麻啦,味道一般。枱面上有蒜头同腌菜,但腌菜味道较一般,唔够香。有种未腌透嘅感觉😂本身想加白饭,但店员话卖晒,但见到隔离枱迟入嚟嘅有炒饭,点解冇白饭但有炒饭卖呢🤣🤣🤣不过我呢啲大胃女子最后都加左面,成碗面连汤清晒!!整体质素唔错👍🏻👍🏻但如果铺头大啲,座位坐得舒

首先一上枱嘅系黑豆茶,味道几清香,解油腻一流!👍🏻👍🏻

整体质素唔错👍🏻👍🏻但如果铺头大啲,座位坐得舒服啲会更好,但当然大部分人都系为左打卡,呢啲小事就冇所谓啦😂😂😂
黑豆茶
羽根烧饺子
天妇罗无骨鸡翼(蒜香味)
2022-09-30
天妇罗无骨鸡翼(蒜香味)
  • 琥珀拉面
  • 日暮家黑豆茶