2018-11-15 64 浏览
朋友话想食泰国菜,于是我地就黎到铜锣湾嘅泰式食泰菜。我地order左芝士焗蚝,泰式金边粉,沙拉虾,肉碎生菜包,泰式冬荫功汤同埋炸鱼饼。首先讲下芝士焗蚝,一碟有4件,蚝上面有好多芝士,有芝士香味,d蚝好重蚝味好多汁,冇沙,如果可以加少少洋葱同蒜嘅话,口感会更加好。个人觉得最好食嘅系肉碎生菜包同埋泰式冬荫公汤。生菜包嘅肉碎炒得好香好浓味,如果就咁食会觉得咸左d,但系配埋生菜就好好食。泰式冬荫公汤第一下饮落去唔辣,但系越饮越觉得辣辣地,而且唔会好油,正! 下次再黎嘅一定会encore冬荫公汤同生菜包。但系今次佢嘅泰式金边粉冇以前整得咁好食,有少少失望,而且炸鱼饼亦都麻麻地。野饮方面一定要饮佢嘅珍多冰,好好饮,好重椰子味。

野饮方面一定要饮佢嘅珍多冰,好好饮,好重椰子味。

2018-11-14