2023-12-01 45 浏览
来自元朗的蚝之神,小店为位于元朗马田果边都容易揾,餐厅装修似足欧洲,坐系到食野感觉好舒服,每张枱都有枱灯,感觉几浪漫。晚餐有几个set,不同生蚝刺身配前菜、餐汤、海鲜、主菜,仲有甜品👏🏻 佢地housewine Terrazas Reserva Chardonnay好好饮,清清地带石榴香✨❁ 生蚝刺身拼盘三款来自法国嘅生蚝,店家好贴心由味道咸淡顺序排好,排头位既系Tia Maraa,淡淡海水中有回甘,Gill masse 海水味重又黎又爽口另外有带子、虾、车厘蚬同黄金螺,带子肉厚而结实好甜又新鲜,虾弹牙爽甜大只。前菜有大虾沙律🥗黑醋份量刚好。蕃茄汤加左薯仔入面煮所以好浓😋清酒蒜蓉煮蚬,啲蚬涨卜卜大大粒无沙好方便食,个汤好正咸咸香香,清酒汤都饮埋。 ❁ 招牌鹅肝粒焗杂菌饭用锡纸包住非常有神秘感,饭上面铺满杂菌同鹅肝,本身有啲鹅肝师傅已经整碎左😍仲留左一大件比我哋自己整,鹅肝煎到金黄色好香,鹅肝油脂味道白饭,推荐👍🏻👍🏻👍🏻❁ 鲜茄虎虾意粉意粉一上枱就俾佢个大虾吸引住,虾好大只够爽口,餐厅用咗扁意粉,吸收晒茄汁香另外配以椒一齐煮,卖相吸引😋最后有开心果、朱古力雪糕做甜品,好满足。

❁ 生蚝刺身拼盘

❁ 招牌鹅肝粒焗杂菌饭

❁ 鲜茄虎虾意粉

最后有开心果、朱古力雪糕做甜品,好满足。

• 生蚝
  • 带子