2022-10-18 90 浏览
朋友有喜庆事庆祝, 请我去铜锣湾食任食生蚝, 先上餐汤,忌廉周打蚬汤, 材料都多, 有蚬肉,同蘑菇片。前菜是黑糖面包配烟三文鱼。黑糖面包有轻微甜味,夹埋烟三文鱼食。店员好快帮我地Set 好生蚝盆, 枱上一个火山形的器皿, 先放干冰在中间再放水, 呈现火山烟, 再放一盘韩国生蚝响上面,视觉一大享受。冇食过韩国生蚝, 原来可以咁鲜甜, 而且尺寸都大只, 好肥美,海鲜盘还有海螺和海虾,虾肉弹牙。之后店员问要唔要上埋第二round 的南非生蚝, 服务好好,南非尺寸相对细只啲, 但口感嫩滑。主菜, 点了美国西冷牛扒, 薄薄地容易食, 唔会韧, 配了薯角。再来羊架, 上枱已闻到好香, 肉质鲜嫩。小食叫了炸鱼薯条, 炸鱼系鱼手指, 外脆内软, 炸至金黄色, 沾上沙律酱, 好味。餐厅中间还有几个游戏, 啱晒来Happy Hour , 饮下野, 玩下既上班一族。
朋友有喜庆事庆祝, 请我去铜锣湾食任食生蚝,

先上餐汤,忌廉周打蚬汤, 材料都多, 有蚬肉,同蘑菇片。

再来羊架, 上枱已闻到好香, 肉质鲜嫩。

2022-10-01