2021-02-20
2021年2月16日 牛年 正月初五嚟传说中,性价比最高嘅红烟窗餐厅牛年欢聚与姪儿撑枱脚环球滋味海鲜自助午餐中午12点至2点半,每位338元,有75折,折实后每位$270.30生蚝有两款,细只果款好味啲,第一轮好掂,第二及三轮取的生蚝都唔得,有腥、有臭。鸭肝多士,好味道,头果几轮好快清晒,好在陆续都有出,2点后都仲继续出菜,临尾食个够。刺身及寿司都很好。热食:牛肉及猪手硬左啲、龙脷柳豆腐、牛柳粒、咖哩鸡、烧鸡扒、章鱼小丸子、Pizza、蔬菜、炒饭、炒面点心:虾饺、烧卖、牛肉球,似叮叮点心的质素,不好吃。烧鸡翼及烧菠萝不错,好快俾人攞晒。甜品OK,雪糕系杯装Haagen-Dazs,好多款味道供选择,仲有爆谷食。海鲜班戟,咸食,不好吃,皮及馅都冇味冇道。有2款果汁,仲有热咖啡、热朱古力、热柠水、热绿茶、热红茶,自己任冲。总括嚟讲有生蚝、鸭肝多士、三文鱼刺身都算系咁,不过唔知系咪以前好好多呢?今餐食物质素都系一般般啫,热食烹调又唔属于出色,试食左几款都冇兴趣再攞。我主要是食生蚝及鸭肝多士,其他食物选一件试过味!咁多食评都话CP值高,究竟系夸大左,定系差咗呢?
嚟传说中,性价比最高嘅红烟窗餐厅
牛年欢聚与姪儿撑枱脚
环球滋味海鲜自助午餐
刺身及寿司都很好。
点心:虾饺、烧卖、牛肉球,似叮叮点心的质素,不好吃。
烧鸡翼及烧菠萝不错,好快俾人攞晒。
海鲜班戟,咸食,不好吃,皮及馅都冇味冇道。
我主要是食生蚝及鸭肝多士,其他食物选一件试过味!
咁多食评都话CP值高,究竟系夸大左,定系差咗呢?