Bostonian Seafood & Grill (已結業)

2018-02-22 938 浏览
是日是2月14的中午,SEMI-BUFFET也爆满了,好彩可以安排坐系REQUESTED嘅SOFA位上,很舒适餐厅走轻工业风,台与台唔会太窄,感觉轻松。由于呢间餐厅系食SEMI-BUFFET的,前菜任食(包括面包,你ORDER面包佢先攞黎,唔叫就无啦,特别在于细盘上嘅牛油好香真系唔知佢点整嘅呢),一款主菜,一款甜品同一杯餐茶,故此贵精不贵多。冻盘方面:生蚝有2款,虾,螺,青口,鱼生有三,四款,刺身只有三文鱼一种,沙律有2,3款,芝士有2款,有3种HAMS.........结论系:生蚝好鲜,我自己已经食左10-13只,此餐厅海鲜做得不错呀海鲜控可以去潮圣! 刺身虽然只有三文鱼一种,但又真系几好味㖞,我都食左好多块自问都钟意食沙律,但佢嘅沙律无一款岩我心水,而且同其它酒店BUFFET相比,无咩特别失望左D....热盘方面有:串烧几好食,鸡好滑,汁又做得好!有焗蚝:焗蚝比生蚝大只好多,但食落好似好梅同腥,唔新鲜,蒜泥扇贝,睇个样好靓,食落一般,好似仲有少少热盘,但我无食,唔知系咩野呢.....主菜黎啦,要左3成熟嘅RIB-EYE,同店员推介嘅鸭腿.....卖相唔错: RIB-EYE似OVER
餐厅走轻工业风,台与台唔会太窄,感觉轻松。

失望左D....
主菜黎啦,要左3成熟嘅RIB-EYE,同店员推介嘅鸭腿.....卖相唔错: RIB-EYE似OVER COOKED左,而且牛味唔出,在我而言,不系好食,但又唔会话佢难食;鸭腿我就觉得好干,而且佢已经事前处理过,好似腊鸭咁,好喊又干,好难食,而伴盘用嘅意式云吞亦好干,完全无汁
饮左好多水,
甜品时刻啦!由于我地加左几十蚊,将其中一样甜品升LEVEL做左相中嘅拼盘,哈哈,应该系情人节限定挂,同埋一份朱古力为主嘅甜品,餐茶叫左冻奶茶同热咖啡。结论系:佢嘅甜品得一个甜字,好甜,好难食出另一种口感,餐茶都可以难饮就变左好出奇了.............
甜品黎讲,SEASONS做得比佢出色好多!
生蚝
主菜: RIB-EYE
主菜:法式鸭腿
甜品中的士多啤梨汁
2样甜品
题外话/补充资料: 食物RE-FILL得快!
2018-02-14
庆祝纪念