2018-07-25
老婆得知利东街有间餐厅做紧生蚝任食,佢急不及待就带左我去啦,佢对生蚝真系豪无抵抗能力。一间两层既西餐厅,外表美观。一楼Reception,二楼餐厅。餐厅大部份装修同用具都以暗色为主,有型格 之余又不失情调生蚝$168任食,价钱真系赢晒等生蚝时先有2个餐包,香草味极浓,而且好松软,不错主角出场啦,同碟有3只法国蚝,3只美国蚝。大只既系美国蚝,肉身好厚,不过味道较清淡,口感幼滑细只既法国蚝,蚝味较突出,海水味、鲜味都较重6只当然唔够啦 , encore 又 encore,呢个系第几碟呢??食完蚝之后就到主菜啦,我当然又系食牛啦Grilled U.S. Angus Sirloin好大块呀,格仔纹好吸引。5成熟,切开既颜色好靓,牛扒有足够既Rest,无肉汁流出。肉味好浓,肉质好嫰滑,系出色的牛扒。伴随牛扒既仲有大大块大啡菇,肉质实在,味道浓郁,香滑多汁孤陋寡闻既我,第一次试法式芥末《啡色》,味道偏酸。同时有另一个Promotion,惠顾生蚝可以半价饮一杯Gin Cocktail ,我就要左杯Gin Tea Mojito,估唔到酒味好浓,好在酒量好姐青柠同薄荷味另到成杯酒好清新,好好饮。连加一人
一间两层既西餐厅,外表美观。
一楼Reception,二楼餐厅。
餐厅大部份装修同用具都以暗色为主,有型格 之余又不失情调
生蚝$168任食,价钱真系赢晒
等生蚝时先有2个餐包,香草味极浓,而且好松软,不错
主角出场啦,同碟有3只法国蚝,3只美国蚝。
大只既系美国蚝,肉身好厚,不过味道较清淡,口感幼滑
细只既法国蚝,蚝味较突出,海水味、鲜味都较重
食完蚝之后就到主菜啦,我当然又系食牛啦
5成熟,切开既颜色好靓,牛扒有足够既Rest,无肉汁流出。
肉味好浓,肉质好嫰滑,系出色的牛扒。
伴随牛扒既仲有大大块大啡菇,肉质实在,味道浓郁,香滑多汁
孤陋寡闻既我,第一次试法式芥末《啡色》,味道偏酸。
连加一人均约600,几超值的