2022-09-13
一家人中秋开Party想搞搞新意思,唔食中餐,食下西式海鲜餐☺️☺️屋企人揾到依间蚝湾小店,叫左个海鲜拼盘试下👻👻店家主打推介:自由配搭海鲜拼盘(可以自选海鲜及数量)屋企人中意食生蚝,叫左分别黎自法国既Maraa Pearl、Krystale No.1、Gillardeau No.2 、Specials Lambert No.1及Tarbouriech Oyster No.1 及西非既Namibia;小店提供多款产地生蚝、不同味道分布都有,仲要好多都系小店直接由法国蚝场进口、确保新鲜、品质及安全运送!Maraa Pearl:味道清新及较为淡Namibia:味道也较Creamy、特别鲜甜、蚝铁味较重Specials Lambert:肉质肥美,味道香甜清新、后味更有少许蚝铁味点缀Krystale:口感爽脆、重蚝铁味(我最中意♥️)Tarbouriech:肉质肥美爽脆、余韵极长Gillardeau:肉质肥美、结实而有弹性、清新海水味屋企人终于可以唔洗等去旅行都食到好味生蚝😍😍尤其系疫情更加唔洗谂!而妈妈大人一向唔好生蚝,我地叫左佢最中意既海鲜刺身,佢一个字话「正呀👍」🐚北海道活赤贝:肉质肥美厚实、
店家主打推介:自由配搭海鲜拼盘(可以自选海鲜及数量)
Maraa Pearl:味道清新及较为淡
Namibia:味道也较Creamy、特别鲜甜、蚝铁味较重
Krystale:口感爽脆、重蚝铁味(我最中意♥️)
Tarbouriech:肉质肥美爽脆、余韵极长
Gillardeau:肉质肥美、结实而有弹性、清新海水味
🐚北海道活赤贝:肉质肥美厚实、味道超级鲜甜,同系北海道食一样
🐳北海道带子:肉质厚身而有弹性、软嫩鲜甜
🦐法国蓝虾:浓郁海水味、啖啖肉、虾味超鲜甜!
依间小店准备充足、一次过满足哂一家愿望!仲要唔同季节都有唔同产地既特别时令产品!新鲜味道、摆盘样样齐!
小店用心为海鲜拼盘配上海水灯带,极之吸引☺️☺️黎紧圣诞节、新年都一定会系我既Top5选择,唔知到时又有咩时令惊喜呢🫢🫢