2012-03-29
前几日心痕想食生蚝,, 于是同男朋友系朗豪坊睇完戏就上左the sky bar 食生蚝,,上到去先记得原来系happy hour,, 坐底果个waiter 即刻问我有冇order,, 因为要落happy hour 既 last order 了,, 同佢讲左话想要点生蚝啦,, 佢就叫我地落半打生蚝佢地送香槟,,话那是happy hour 先有既优惠!!即刻就落左呢个order了!! 个waiter 好好人仲问我地要唔要落多一杯野饮,,提醒我地happy hour 落埋野饮会便D啊,,我唔想饮酒类饮品但又谂唔到饮咩好,,waiter就推荐我叫一杯冇酒精既 pussy foot,,生蚝来了另一个waiter 细心咁教我地食生蚝既先后次序,,佢教我地要左至右咁食起,,因为左边既会最淡口而右边既就会浓味一点!!!我地听佢讲由左王右咁食,, 真系食出分别啊,,淡淡的就会食到清清地既鲜味,,浓浓的就食到海水同矿物味!!!!!但系点都好D生蚝全部都一样咁新鲜的!!野饮方面,, 我好满意我果杯 pussy foot!!波萝同橙味好重!!! 我下次都会再叫的!!走之前先睇到枱果到放左个餐牌仔话一盘生蚝送一
上到去先记得原来系happy hour,,
坐底果个waiter 即刻问我有冇order,,
同佢讲左话想要点生蚝啦,,
佢就叫我地落半打生蚝佢地送香槟,,
话那是happy hour 先有既优惠!!
即刻就落左呢个order了!!
个waiter 好好人仲问我地要唔要落多一杯野饮,,
提醒我地happy hour 落埋野饮会便D啊,,
我唔想饮酒类饮品但又谂唔到饮咩好,,
佢教我地要左至右咁食起,,
因为左边既会最淡口而右边既就会浓味一点!!!
我地听佢讲由左王右咁食,,
真系食出分别啊,,
淡淡的就会食到清清地既鲜味,,
浓浓的就食到海水同矿物味!!!!!
但系点都好D生蚝全部都一样咁新鲜的!!
野饮方面,, 我好满意我果杯 pussy foot!!
波萝同橙味好重!!!
我下次都会再叫的!! 走之前先睇到枱果到放左个餐牌仔话一盘生蚝送一杯香槟,,
好彩果个waiter提我地咋即刻,,
那个J字头的waiter 真系太好人了,,
感谢