难得朋友生日当然要食好啲啦!因为朋友本身好钟意食生蚝,所以我哋就揾咗一间主打食蚝嘅西餐厅同佢庆祝。我地叫咗6款生蚝、4个主菜同埋甜品。-生蚝拼盘一共有六款生蚝,分别源自日本岩手县、南非同埋法国,生蚝上面仲有三文鱼籽,食落更加鲜味,仲可以配埋柠檬汁同醋令鲜味更出。生蚝真系好惊喜,完全冇令我哋失望,个个都食唔停口😋 每只生蚝都好新鲜大只肥美,清洗得好干净,食落一啲都唔会腥。佢哋特地用特别嘅英式开蚝技巧,保留原粒生蚝肉包括带子位,口感非常丰富,我暂时喺香港其他地方都食唔到。-美国顶级肉眼扒配季节蔬菜及烧汁牛排份量十足好大份,四个人share都够。牛肉肉质好靓,咬落肉汁好juicy,好有牛味👍🏻-原只龙虾尾芝士通粉龙虾配mac and cheese我都系第一次食,估唔到非常惊喜❣️龙虾好大只劲多肉🦞 肉质爽口弹牙,一啲都唔会韧。Mac and cheese 芝士味超级浓郁,每一啖都有拉丝效果,非常满足🧀-傅统英式炸鱼&薯条炸鱼炸得好靓,出面脆皮好薄,炸得好香口,里面鱼肉好juicy一啲都唔腥,份量亦都几大😋-黑松露蘑菇意粉黑松露味好出,奶油味好香浓,但唔会觉得好腻。-柠檬芝士饼芝士饼食落好cre
生蚝拼盘
美国顶级肉眼扒配季节蔬菜及烧汁
原只龙虾尾芝士通粉
傅统英式炸鱼&薯条
黑松露蘑菇意粉
黑松露味好出,奶油味好香浓,但唔会觉得好腻。
柠檬芝士饼
芝士饼食落好creamy香滑,柠檬味好清新,非常满足👍🏻