2012-11-18
成日见杂志介绍生记老坑, 秋风起之际我地两口子决定到此一试事先好彩有订位, 去到个阵已经有人等位, 之后仲要劲多人, 如果无订位就大柠乐啦入到去非常挤迫, 事先声明如果对食物环境有要求就一定唔可以o黎, 因为佢系比大排档更Dirty我地好快点左4样野:奄仔蟹粥奄仔蟹粥即系用未受精的蟹整o既粥, 蟹羔颜色呈鲜黄色, 味道鲜甜羔质感又滑, 食落非常咁鲜味, 但系就唔多羔! 虽然粥底本身未够滑, 但蟹鲜味渗入粥到, 正 蚝仔春卷 除了美味, 还是美味, 味道就唔多讲, 只系可以话去食唔点呢个就一定后悔! 反而提提大家下次去食记系用生菜包住食, 口感一流 冬荫功浸蚬冬荫功汤略淡, 蚬肉亦较细粒, 可以放弃 豉油王炒面起初谂住太多唔叫, 但食落面身软, 炒得有火喉, 用粥送o黎食一绝, 推秋风起, 除左去一众酒家叹大闸蟹之余都可以到生记食下奄仔蟹
我地好快点左4样野:
奄仔蟹粥
蚝仔春卷
冬荫功浸蚬
冬荫功汤略淡, 蚬肉亦较细粒, 可以放弃
豉油王炒面
秋风起, 除左去一众酒家叹大闸蟹之余都可以到生记食下奄仔蟹