2022-07-18
近年来香港人都比较注重健康同饮食,所以依家自己都唔例外,近排想打边炉但又唔想咁热气,近期成日听人讲生酮火锅食住瘦,所以梗系捉埋个朋友去试吓。😋今次嚟到沙田呢间分店,环境宽躺又干净。点完嘢食冇耐侍应就送上每人一碗糖水滋润一下喉咙,汤底就拣咗养生花胶鸡锅同蕃茄汤,食物方面几好,有半份提供啱晒我呢啲咩都想试吓嘅人。养生花胶鸡锅值得一赞,有虫草花、杞子、花胶同滑滑嘅鸡肉,鸡肉里面嘅胶质溶于汤中,所以汤底非常有益,而另一边就拣咗蕃茄汤底亦同样足料,除咗有大量切片蕃茄仲有金菇菜等配料。叫咗好多唔同种类嘅生酮食品,有海带面、白萝萄、牛骨髓、鲜猪心、鲜黄喉、大刀猪腰片等等,真系可以食住瘦 🥰 海带面主要成份系纤维,所以差唔多接近零卡路里,食多啲都冇问题 😋 将萝萄放入汤中可以完全收晒汤嘅精华,鲜黄喉第一次食几有惊喜,估唔到咁爽脆。🦐 手打虾滑、黑松露墨鱼滑 : 两款滑都超级正,味道相当浓郁同口感非常弹牙。生酮特饮罗汉果茶同杂莓梳打🥤健康之余又够冻,非常透心凉。自己钟意饮杂莓梳打,因为可以食埋啲健康嘅杂莓。😋
点完嘢食冇耐 侍应就送上每人一碗糖水滋润一下喉咙,汤底就拣咗养生花胶鸡锅同蕃茄汤,食物方面几好,有半份提供啱晒我呢啲咩都想试吓嘅人。 养生花胶鸡锅值得一赞,有虫草花、杞子、花胶同滑滑嘅鸡肉,鸡肉里面嘅胶质溶于汤中,所以汤底非常有益,而另一边就拣咗蕃茄汤底亦同样足料,除咗有大量切片蕃茄仲有金菇菜等配料。 叫咗好多唔同种类嘅生酮食品,有海带面、白萝萄、牛骨髓、鲜猪心、鲜黄喉、大刀猪腰片等等,真系可以食住瘦 🥰 海带面主要成份系纤维,所以差唔多接近零卡路里,食多啲都冇问题 😋 将萝萄放入汤中可以完全收晒汤嘅精华,鲜黄喉第一次食几有惊喜,估唔到咁爽脆。 🦐 手打虾滑、黑松露墨鱼滑 : 两款滑都超级正,味道相当浓郁同口感非常弹牙。 生酮特饮罗汉果茶同杂莓梳打🥤健康之余又够冻,非常透心凉。自己钟意饮杂莓梳打,因为可以食埋啲健康嘅杂莓。😋