2024-05-25 953 浏览
🌟全港首创生酮茶记系列登场🌟中环街市「酮福堂」我一直都有帮衬佢买生酮面包,得知佢哋最近喺油麻地开咗一间「餇记冰室」社企茶餐厅,每月免费派发超过5000盒爱心饭盒给予有需要长者及弱势社群,「餇记冰室」除提供各式各样原始风味茶餐厅美食,并加入部分生酮版菜式,每月仲会捐出营业额10%给予慈善基金支持扩大派饭规模👍🏻😎咁有爱心嘅社企餐厅,仲要咁有创意,一定要去支持吓茶餐厅如何制作出美味的生酮美食😋🍗▪️首创生酮西多士配生炸大鸡脾意想不到连西多士用嘅糖浆都系生酮,而且冇正常糖浆咁甜,但味道一样,鸡髀即叫即炸,皮香肉嫩肉汁满满,而且好入味,西多士的生酮面包入口烟靭,而且中间的酱料亦是用咗生酮坚果酱,加上牛油和生酮糖浆,好美味🥪▪️生酮芝士火腿三文治(烘底)好足料的一件多士,两片面包、两片芝士、两块火腿,仲有一件鲜牛油,非常邪恶但系超级好味,好彩面包系生酮😋,不得不赞厨房师傅整得好靓🧉▪️生酮厚椰拿铁淡淡的椰子香,而且咖啡和杏仁奶的比例刚好,重点都系𠮶句唔太甜,好啱我饮,喜欢
🌟全港首创生酮茶记系列登场🌟

🍗▪️首创生酮西多士配生炸大鸡脾

🥪▪️生酮芝士火腿三文治(烘底)

🧉▪️生酮厚椰拿铁

• 生酮西多士配生炸大鸡脾