♡ 生酮饮食 :: 𝒯𝒽𝑒 ℰ𝓃𝑔𝒾𝓃𝑒 ♡-住左大角嘴有5年💓 都无留意呢边开左间生酮饮食为主既餐厅~现代人生活忙碌😝要食得健康真系唔容易🥲 呢间餐厅嘅食物种类有好多~而且每项都会写上营养资料💫 真系好贴心 ❤️ 餐厅成个太空舱咁🤩 好吸睛~仲有引擎 好逼真🤣 入到去 仲见到有自助点餐机 👍 真系好方便客人点餐 ~- ♡ 金文毕芝士牛肉汉堡 𝒯𝒽𝑒 𝓂𝑜𝑜𝓃 ♡ $118牛肉好多汁 好Juicy 😋 再配埋半溶既芝士、紫洋葱、生菜🥬 同蕃茄等等 ~ 材料好丰富 仲份量十足~有好多种口感 🤩 食汉堡都可以食到好健康😝 -♡ 烟三文鱼牛油果生酮汉堡𝒢𝒶𝓁𝒶𝓍𝓎 𝒢𝓊𝒶𝓇𝒹𝒾𝒶𝓃 ♡ $98 包皮我地转左黑豆天贝包 +$16 😝近排压力大 甩头发~ 希望黑豆帮帮手🙂烟三文鱼同牛油果好夹😝同样加左 紫洋葱、生菜同蕃茄~钟意烟三文鱼同牛油果🥑既真系要试下❤️-♡ 天贝薯条 ♡ $38店员话 天贝系指用黄豆发酵而成的☺️呢个好特别 点埋汁食 脆脆地感觉好新鲜💓-♡ 生酮盖饭 ♡ 西兰花饭🥦x 猪柳x 黑豆天贝 x 牛油果 $95 呢间店既牛油果好食到个个都比赞👍我地简左呢个饭 个个都话好食
♡ 生酮饮食 :: 𝒯𝒽𝑒 ℰ𝓃𝑔𝒾𝓃𝑒 ♡

住左大角嘴有5年💓
都无留意呢边开左间生酮饮食为主既餐厅~现代人生活忙碌😝
要食得健康真系唔容易🥲
呢间餐厅嘅食物种类有好多~
而且每项都会写上营养资料💫
真系好贴心 ❤️
餐厅成个太空舱咁🤩 好吸睛~
仲有引擎 好逼真🤣
入到去 仲见到有自助点餐机 👍
真系好方便客人点餐 ~
♡ 金文毕芝士牛肉汉堡 𝒯𝒽𝑒 𝓂𝑜𝑜𝓃 ♡ $118

𝒢𝓊𝒶𝓇𝒹𝒾𝒶𝓃 ♡ $98
包皮我地转左黑豆天贝包 +$16 😝
近排压力大 甩头发~ 希望黑豆帮帮手🙂
烟三文鱼同牛油果好夹😝
同样加左 紫洋葱、生菜同蕃茄~
钟意烟三文鱼同牛油果🥑既真系要试下❤️

呢间店既牛油果好食到个个都比赞👍
我地简左呢个饭 个个都话好食
好快清哂~~
♡ 生酮盖饭 ♡ 椰菜花饭x鸡胸x黄豆天贝x青瓜 $76

鸡胸肉唔会好干曾曾 ~
椰菜花饭粒粒碎 好易入口~
而且份量都唔算少👍
♡ 酮福堂生酮港式菊柠茶 ♡ $46

呢个菊柠茶 健康得黎仲好解渴👍
平时饮既柠茶 真系好多糖份
好唔健康🤦🏻‍♀️ 呢个适合钟意饮柠茶但又想健康既朋友👍
♡ 忌廉汤 ♡ (餐附送)
呢个汤既材料都系真材实料
完全唔系出面既罐头🥫汤
♡ 蜜桃乌龙梳打 ♡ (餐附送)
因为无哂椰青水 于是试下呢个
竟然好有惊喜🤣几好饮
饮佢好过饮珍珠奶茶啦🤣🤣🤣
❥ 呢间小店食物好快到~ 仲要即叫即整👍
生酮饮食逐渐流行 注意健康既朋友一定要试下👍 原本以为生酮饮食 会淡而无味~ 但原来食物可以有咁多种花款😋同咁好食~~真系大开眼界👍
#
⇢店铺资料:
the Engine (大角咀)
大角咀嘉善街18号利奥坊地下G702号舖

*instragram: conniew_915