2024-09-07
睇完戏劲肚饿,终于有机会嚟开呢头食Belly Soul,我见佢之前嘅menu有每个set嘅营养成分,唔知点解依家冇咗,所以我肯定系咪真系Keto friendly饭$118,转椰菜花饭加$20,跟餐配热白桃乌龙茶好食!牛肉炖得好淋,椰菜花饭blend得好碎似小米或者藜麦咁嘅size,但系唔会好湿,饭入边仲有少少粟米粒,不过唔系好多应该就唔会破酮嘅😂饭同𩠌嘅份量都好多,系略嫌牛肉嘅汁太稀同埋太多,浸到个底啲饭湿晒,如果可以分上会好啲不过杯白桃乌龙茶唔好饮😂好涩,平时都好少饮到咁涩嘅茶,饮落一啲白桃味都冇,我expect嘅白桃乌龙茶应该系有少少白桃嘅清香,所以我最后都冇饮晒,加钱转嘢饮应该会开心啲😂生酮Tiramisu 跟餐+$38唔记得影自己个杯,所以影咗柜台嘅display ,唔知点解我个杯面头冇可可粉,怀疑店员系新返工唔知,因为佢送餐𠮶阵都揾咗一阵枱号🤣麻麻地,同Tiramisu唔系太大关系,基本上成杯净系得mascarpone cheese,冇乜咖啡味又冇乜酒味,中间有两三块正方形唔知咩嚟嘅嘢代替lady fingers,但系因为好薄所以都食唔出除咗mascarpone chees
饭$118,转椰菜花饭加$20,跟餐配热白桃乌龙茶
生酮Tiramisu 跟餐+$38
麻麻地,同Tiramisu唔系太大关系,基本上成杯净系得mascarpone cheese,冇乜咖啡味又冇乜酒味,中间有两三块正方形唔知咩嚟嘅嘢代替lady fingers,但系因为好薄所以都食唔出除咗mascarpone cheese以外嘅味,不过以tiramisu嚟讲佢个价钱系抵嘅,如果两个人share食都OK,自己食就有啲腻