2023-10-23
📍mama(大围)大围上径口村15号地舖今日同朋友踩完单车系大围行下,就发掘到呢间隐世cafe,有自家制面包,嘢食样样都好新鲜,连沙律菜都宁舍新鲜爽脆过人,仲有种家嘅感觉,环境非常舒服。cafe喺上径口村村公所隔离👉Mama All Day Breakfast 💰$98😋😋😋😋.7/5全日早餐几时都觉得啱食,大件又好食,炒蛋系香滑,而且有蛋汁流出嚟,肠系选用咗鸡肉肠,有别于平时食到嘅膻味肠,炒菇好有菌味,又够多菇汁,个薯蓉系我第一次食得出系真系原个薯仔整出嚟,系好好食,食得出对食物个种热诚,而块酸种面包不得了,系我钟意食嘅硬掘掘包边,非常有口感🫶🏾🫶🏾🫶🏾🫶🏾💰+10👉Iced Americano好香浓嘅味道,甘而不苦👉黑松露芝士滑蛋蘑菇酸种包,新鲜沙律菜💰78😋😋😋😋.8/5哗,大厨整紧啲嘢食嘅时候,已经闻到阵阵媒气味,捧到嚟个时系非常浓烈,系份量十足嘅黑松露,配埋个炒滑蛋,系几咁合拍,放埋上块酸种面包,一啖放入口,个感觉系几咁满足🤭🤭🤭🧑🍳💰+10👉Flat White鲜奶打到好香滑顺口,个咖啡比平时饮开嘅特别浓,个人较为喜欢😙😙😙👉白家制汤种面包💰42😋😋😋😋😋/5呢个包系店舖
大围上径口村15号地舖
👉Mama All Day Breakfast
💰$98
😋😋😋😋.7/5
💰+10
👉Iced Americano
好香浓嘅味道,甘而不苦
👉黑松露芝士滑蛋蘑菇酸种包,新鲜沙律菜
💰78
😋😋😋😋.8/5
💰+10
👉Flat White
👉白家制汤种面包
💰42
😋😋😋😋😋/5
呢个包系店舖自家制面包之一,我系门口见到张相已经比佢深深咁吸引住,一坐低就即落单叫呢个包,因为稍要需时,喺焗紧嘅时候已经闻到好香,好重蒜香味,等约十五分钟先上枱,要吹下先好放入口,外层香脆可口,入面系满满忌廉芝士同香蒜,多到流出嚟,但一啲都唔觉得漏,好味到我差啲食哂成个🤩🤩🤩
回头: yesYesyes!!!所有食物都真系用作品说话,食完完全有绝对会再黎既感觉😚😚😚😚