2011-07-24
o岩o岩睇返d食评,见唔少用o左团购($16)o既都食到一肚气,好彩我系写食评时先睇~如果去食之前就睇o左都惊惊地呀~我都系用团购票,不过我系18蚊买返黎o既(享用原价38蚊o既餐),可能贵2蚊所以态度冇乜野,亦可能店方真系改善过下午3点左右直踩入去,门口冇o个张(团购)要等齐人先可以入o既纸,入去时亦冇比人问系咪用团购券,但因为前面o个部份餐厅full哂,所以被安排坐单边卡位(搭枱),地方略嫌有少少窄,不过都可以接受,即刻拎2张飞出黎落单,侍应见到就问要咩汤底,于是我地一碗要蕃茄汤一碗要罗宋汤(落order时问过侍应罗宋汤有冇牛,佢话冇~但之前打过2次黎问接电话侍应话有~所以到依家都唔知正确答案系咩,但食碗面系冇o既),叫o左1杯热朱古力1杯热奶茶,等o左一阵好快就上菜~不过...送o左错啦,黎o左个瑞士鸡翼+五香肉丁公仔面㖞,之后叫返侍应拎走,佢个反应系"又送错呀?"同埋观察所见其他枱都系成日送错食物,我睇住有一张枱系不停比人拎食物过去,但其实人地d食物一早到齐哂,呢方面要改善下,有少少乱呀d枱号,再等一阵o岩o个d食物黎喇,可以开餐蕃茄汤鸡翼面bf话个汤唔够浓唔似蕃茄汤罗宋汤鸡翼
蕃茄汤鸡翼面bf话个汤唔够浓唔似蕃茄汤
罗宋汤鸡翼面个汤底几好味~加埋有杂菜/红萝卜/西芹等等配料~正,不过汤唔够多,食到一半已经干哂水lu
瑞士鸡翼几入味,2只唔算细只~好味
厚多士+火腿奄列,多士烘o左底够脆,奄列味道ok
热奶茶bf话ok,不过我觉得过淡唔够味,热朱古力一贯味道
总括黎讲以18蚊可以食到一个咁丰富o既餐系好抵~味道仲唔错添~亦冇受到不公平对侍(呢个好重要,因为我赞同网友话团购都系真金白银比钱架~而且仲系未用餐先比钱~我预先比钱店舖系对店铺有信心~但如果换黎不礼貌对待系会好唔开心架)~