早两日同屋企人系屋企想饮野,平时好少外卖叫野饮,咁岩睇外卖平台见到祥华呢间开左无耐既功夫茶竟然做优惠,买满$80有9折,于是叫左3杯饮品,估唔到惊喜地好饮。我地分别叫左芝士奶盖抹茶 (少冰微蜜)、轻饮水果茶王 (少冰微蜜) 同埋 柚香晶球绿茶 (少冰半蜜)。芝士奶盖抹茶既芝士奶盖口感几香同滑,甜得黎带少少咸,咸甜比例适中,而且奶盖份量都几多,下面既抹茶茶味都算浓,夹埋芝士奶盖一齐饮好match。至于水果茶王超足料,有一片西柚、几片苹果、橙同埋罗勒子,真系好饮得黎又感觉几健康!柚香晶球绿茶既西柚味出奇地好真,仲有少少果肉,感觉好fresh,唔似有d品牌既水果茶系好假既浓缩果汁味,配搭埋几甘香既绿茶味同埋份量几足、咬落爽口既晶球,超适合炎炎夏日饮。仲有要赞一赞店员好细心咁痴张胶纸系奶盖茶既盖上面,令到就算外卖员好远送到杯饮品黎都唔怕运送途中好易整泻杯饮品同屋企人都好满意今次既外卖饮品,必定趁住仲有折扣时叫多几次,真心推荐比都系住系粉岭既朋友 👍

外卖送餐
  • 柚香晶球绿茶