#Elsie带你食|🇭🇰|十和田总本店📍尖沙咀金马伦道42号华懋金马伦中心地舖——————————————-好耐无食日本野 然后朋友就推荐左呢间日本餐厅比我 平时食开嘅日本野用嘅醋饭都系普普通通 但呢间用左赤醋饭 口感是比较黏稠 而且饭嘅颜色是比较红 好特别🔖香葱吞拿鱼腩丼(配汤,蛋) HKD128非常丰盛,吞拿鱼蓉多到盖住成碗饭,另外洒有大量葱花。葱花好香,鱼蓉鱼味比较淡,亦不太鲜甜,质素一般。不过醋饭不错,入口好香,而且有少少淡淡酸味,好开胃🔖火炙牛肉汤乌冬(配寿司) HKD88牛肉好嫩,而且肉味浓郁,亦烧得好香。汤底系鲜牛肉汤,带有牛肉鲜味,加上乌冬嫩滑,体个乌冬质素几好。另外配两件三文鱼寿司,不过不失,油脂都几丰富🔖三文鱼细卷 HKD38味道唔错,醋饭正如上述几香,另外有三文鱼,相较青瓜/蛋/蟹柳等更鲜同有油香,作为小食都算唔错
#Elsie带你食|🇭🇰|十和田总本店
📍尖沙咀金马伦道42号华懋金马伦中心地舖