2024-03-18
喺荃湾想用平民价,又食得丰富啲嘅韩国餐,谂起「韩阁」。食物款式多,味道合理,多款一人套餐几十蚊就搞得掂,性价比好高!餐厅装修走轻工业风,迎合年青人喜欢嘅风格。今次5点半前嚟到,食到下午茶餐,仲要免加一!✔️炸鸡特餐$108呢个下午茶餐好抵!$108已有4件炸鸡、芝士薯条、烟鸭胸沙律,2杯饮品!➖炸鸡各有2件鸡胸肉和鸡锤,外皮炸得香脆,而且系新鲜炸气,热辣辣。拣咗蜂蜜牛油味,点咗蜜糖和牛油嘅炸鸡味道丰富可口。➖芝士薯条作为配菜,薯条份量一啲都唔少!经过炸至金黄色后,再喺薯条上撒上融化的芝士和白芝麻,整体感觉又香又酥脆,再配埋茄汁食,更滋味!➖烟鸭胸沙律个沙律主要系蔬菜,加上醋汁,面头再加上一片烟鸭胸。➖大粒红豆奶茶(套餐+$8)煮熟嘅大红头更有嚼劲,混合埋奶茶,口感甜美!✔️海蚬大酱汤配青口$68呢个汤都几丰富,以海蚬和青口为主要成分,仲有海虾、豆腐、泡菜、芽菜等。汤底带有辣辣咸咸嘅味道,刺激味蕾,令人一啖接一啖。✔️泡菜猪肉芝士饭卷$58韩式饭卷内是薄切猪朒肉,煎至熟透,酸辣口味嘅泡菜,奶香浓郁嘅芝士味。每个饭卷都好饱满,仲大大件。
✔️炸鸡特餐$108
➖炸鸡
➖芝士薯条
➖烟鸭胸沙律
个沙律主要系蔬菜,加上醋汁,面头再加上一片烟鸭胸。
➖大粒红豆奶茶(套餐+$8)
煮熟嘅大红头更有嚼劲,混合埋奶茶,口感甜美!
✔️海蚬大酱汤配青口$68
✔️泡菜猪肉芝士饭卷$58