2024-09-05
早几日同朋友去咗中环一间专食fusion海鲜的小店,主打全无味精汤底,店内环境走简约风格,有好多鱼、虾和蟹的画做主题,我哋见到二人餐好抵,就叫左个二人餐试下啦🩷🩷☀️小食x2 蒜泥青瓜拼云耳望落去以为无味,点知食落口好入味,青瓜非常爽口😋☀️炸物拼盘有4种小食,有选择困难症可以食到唔同嘅嘢,好满足,拼盘有炸鱼肉烧卖、吉列和牛薯饼、酥炸日式饺子及吉列炸蚝,炸物都酥香脆口,内里鲜嫩多汁😍☀️盐焗香茅柠檬马头鱼由乌头鱼升级加$30至马头鱼,以为盐焗会又咸又干,点知好清甜又好滑,师傅特制香茅柠檬汁好鲜味,仲即场为我们据开,鱼油流哂出来😍☀️特浓无味精浓虾汤泡菜锅🦐个汤好鲜甜,好重虾味🦐,完全冇落味精用虾烹调,啲汤比我饮哂一滴不漏,另外亦有好多𩠌,海虾,鱼片,墨鱼饼,猪颈肉,肥牛,金菇,什菜,非常丰富食材新鲜😋😋☀️蒜蓉蒸大虎虾(惠顾2人套餐店主送🦐🦐)好好食好大只海虾,将中式混合西式元素,用蒜蓉清蒸十分入味❤️☀️面食x2虾籽虾油捞面 好多虾籽,虾油劲香🩷香葱蒜油捞面葱蒜油好香,面条好弹牙🩷☀️甜品 泡芙x2店主十分细心,知道套餐会好丰富,所以甜点唔会太大份❤️套餐好新鲜又好大份,店主非常好,会同客人倾下计,会
☀️小食x2
蒜泥青瓜拼云耳
望落去以为无味,点知食落口好入味,青瓜非常爽口😋
☀️炸物拼盘
☀️盐焗香茅柠檬马头鱼
☀️特浓无味精浓虾汤泡菜锅🦐
☀️蒜蓉蒸大虎虾(惠顾2人套餐店主送🦐🦐)
☀️面食x2
虾籽虾油捞面
好多虾籽,虾油劲香🩷
香葱蒜油捞面
葱蒜油好香,面条好弹牙🩷
☀️甜品
泡芙x2
店主十分细心,知道套餐会好丰富,所以甜点唔会太大份❤️
套餐好新鲜又好大份,店主非常好,会同客人倾下计,会知道我哋食唔晒,会准备外卖盒比我哋带回家,非常窝心😍😍😍