其实呢间餐厅bbokmark左好耐.. 因为觉得佢地个名好有feel~ 同埋睇佢地社交平台都见到D食物好吸引!!!今日终于可以黎到.. 呢度位置唔算好难位, 系旧区入面比面易spot到 MENU简洁清晰,  选择都好多... 有dinner set 有a la carte.. 我地好快就拣好食D咩! 《蟹籽忌廉烤鱿鱼蝴蝶粉》$128成碟蝴蝶粉嘅卖相好吸引~ 上菜时仲闻到烤鱿鱼飘埋黎嘅香味🤤鱿鱼须大条得黎又爽口, 食落去嘅时候仲食到淡淡嘅烤味,令鱿鱼嘅鲜味更多突出☺️忌廉汁食落绝对唔会觉得heavy,反而调味会令人一啖接一啖蝴蝶粉嘅软硬配上鱿鱼嘅爽脆再加上蟹籽嘅清脆 令到成个蝴蝶粉口感好丰富💕《脆炸鳕鱼西西里蕃茄酱意大利饭》$128店员系我地order个饭嘅时候都有提及过佢地嘅口味偏向西式传统嘅意大利饭口感, 会偏硬一点😌钟意食传统意大利饭嘅朋友仔一定唔好错过~系饭上面𠮶2件鳕鱼真系炸得非常香脆💕而饭中间都有其他鳕鱼件同意大利饭一齐2种口感嘅比较之下,个人比较偏向炸鳕鱼件配饭💕虽然我地当日冇饮酒, 但已经相约左朋友下次一定要黎呢度摸下酒杯底🍸因为我地大家都觉得呢度好适合同朋友黎摸下酒杯底~
同埋睇佢地社交平台都见到D食物好吸引!!!

《蟹籽忌廉烤鱿鱼蝴蝶粉》$128

成碟蝴蝶粉嘅卖相好吸引~ 上菜时仲闻到烤鱿鱼飘埋黎嘅香味🤤

忌廉汁食落绝对唔会觉得heavy,反而调味会令人一啖接一啖

《脆炸鳕鱼西西里蕃茄酱意大利饭》$128

钟意食传统意大利饭嘅朋友仔一定唔好错过~
系饭上面𠮶2件鳕鱼真系炸得非常香脆💕
而饭中间都有其他鳕鱼件同意大利饭一齐
2种口感嘅比较之下,个人比较偏向炸鳕鱼件配饭💕

因为我地大家都觉得呢度好适合同朋友黎摸下酒杯底~ 成个气氛好舒服!!

而且店员仲好NICE, 会主动过黎同你交流 同埋讲解下佢地嘅食物配搭! 好似西式omakase咁~ ❤️❤️