平日嘅下昼经过旺角麦花臣球场, 众多嘅食肆唯独这cafe门口 有七,八个 人排队等位, 再望真啲~~ 清一色都系年青人 ~~ 好多加油memo ~ 似乎系一间好受欢迎嘅黄店。小店装修雅致简洁, 给人舒服悠闲的感觉 。主打各种咖啡,特饮,意粉,轻食。热朱古力$40 外面天气炎热, 小朋友依然想喝一杯有拉花的热饮😘🍵 , 对佢哋嚟讲拉花系新奇事物~Regular size 都相当大杯 😍, 影咗好多相先舍得饮。 朱古力味香浓 ,唔会太甜, 鲜奶令朱古力更滑身。桂花培茶拿铁 $42 颜色好靓, 桂花和焙茶味道清幽回甘, 唔苦涩, 咖啡味唔重, 和桂花味道互相平衡, 够解渴清润嘅拿铁! 烟三文鱼藜麦意大利饭$88卖相实在太靓, 烟三文鱼卷成花瓣状, 卷得细致型似, 忍唔住来个大特写, 厨师手艺了得, 美感十足! 当然味道都唔差,意大利饭煮得啱啱好, 忌廉,奶味唔会太浓。忌廉菠菜蟹肉扁意粉$88也是色香味俱全的一道意粉~🍝 香味来自一片片的芝士, 咸香味浓,加上忌廉酱汁, 扁意粉口感丰富幼滑。 再加上不少的蟹肉, 做得好吃有水准!

热朱古力$40

桂花培茶拿铁