2022-02-22 235 浏览
老婆系一个芋头控,趁情人节就去呢间佢成日睇既IG SHOP买D甜品俾佢食~系荔枝角地铁站行一阵就到呢间IG SHOP既工厦,都唔难揾!芋头酥有几种口味,我买左原味同蛋黄芋头馅,番到屋企用气炸锅翻热,同岩岩出炉冇分别!超正!入面既芋头馅绵密,简中又食到粒粒芋头,口感好好! 蛋黄芋头馅果款仲多左阵咸香,有D似月饼馅既感觉~老婆食得劲开心~佢讲我先知呢度既芋头酥可以PACK成散水饼派俾同事,个盒都几得体,而家疫情严峻,有呢D独立包装既散水饼就岩哂~雪糕口感蛋糕 $70名乎其实系雪糕口感~入面既芋头馅好软,食落唔会腻但又好香芋头味~蛋糕体好香蛋香,夹埋一齐食层次丰富又饱肚!一件份量都好多,两个人可以分两日食!芋泥蛋挞蛋挞食得多,芋泥蛋挞真系第一次试~最下面既蛋挞焗得酥脆,蛋浆唔会过甜,面层既芋泥为蛋挞加上芋香,估唔到芋泥同蛋挞可以夹到!

芋头酥

雪糕口感蛋糕 $70