2022-05-11
同事劲推既一间烤牛肉伊面店🥰由于店舖位置有限,只有六个坐位所以出面keep住都会有人排队今次好好彩排第一个不过都要等其他客人食完先到我大约等咗半个钟左右碗伊面除咗牛肉好食,伊面好食,汤底都好好饮唯一个缺点就系烤牛肉会冻得太快所以打卡时间有限要快啲食啦😝海虾浓汤烤牛肉伊面味道:🌕🌕🌕🌕🌕评价:劲浓郁海虾味,汤底呈深橙色,除咗汤底劲浓之外面头都会有樱花虾,双重享受😎就咁饮汤都已经好好味,另外值得一赞伊面唔会想像中咁油腻,口感几爽口。至于烤牛肉,切片后会用火枪烤到五成熟,在配上樱花虾同葱🥰浓浓牛肉味胡椒猪骨汤烤牛肉伊面味道:🌕🌕🌕🌕🌗评价:相比海虾浓汤,胡椒猪骨汤会清淡啲啲。不过好香胡椒嘅味道,带有一点点胡椒应有嘅辣味。朋友仲嫌佢唔够辣添😂我自己觉得够晒😆不过我觉得如果排队排一个钟都值得,真系食《人面、情面、场面》,店主一个人顾成间店,一脚踢👍🏻亦都好顾及每位食客嘅意见。会问够唔够汤唔够可以加~食物质素如何~全因为系店主用心去制作每一碗既伊面👍🏻📌 海 三碗面 (尖沙咀)尖沙咀金巴利街1D-1L号地舖
由于店舖位置有限,只有六个坐位
所以出面keep住都会有人排队
今次好好彩排第一个
不过都要等其他客人食完先到我大约等咗半个钟左右
碗伊面除咗牛肉好食,伊面好食,汤底都好好饮
唯一个缺点就系烤牛肉会冻得太快
所以打卡时间有限要快啲食啦😝
海虾浓汤烤牛肉伊面
海虾浓汤烤牛肉伊面
味道:🌕🌕🌕🌕🌕
胡椒猪骨汤烤牛肉伊面
味道:🌕🌕🌕🌕🌗
📌 海 三碗面 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利街1D-1L号地舖