2016-09-20 279 浏览
今晚又返到去我熟识既西环,之前第三街同高街开左好多餐厅,而家连第二街都开始多美食了~ 沿住第二街行去水街方向发现呢间有唔少人出口,原来系新餐厅㖿~ !有位有位~~即刻入去试下先!虽然个名叫「三台八座」,但绝对唔系得8个位 XD 起码都坐到廿几人架~~环境唔算大但光线充足、装修简洁舒服~我地选择左坐门口既2人位~ 佢地既Dinner Set 分 (A) ,(B) 2款:(A) $82-118 有餐汤、主菜及餐饮~主要系意大利粉/意大利饭/鱼柳沙律。(B) $188-208 有前菜、餐汤、主菜及餐饮~主要系三文鱼扒/牛扒/黑毛猪扒。(可选意粉/饭/薯菜)我点左个Set (B) 既《烤焗西班牙黑毛猪梅扒 $208》~前菜:烟三文鱼沙律~ 星星型既配好可爱!沙律比想像中大兜!烟三文鱼亦多,鱼脂好香口~餐汤:《黑松露忌廉汤》好浓郁美味,一d都唔腻~唔怪得之呢款汤甘受欢迎,听闻今日晏昼已经卖晒,老板即时要去补给黑松露煮汤!主菜到 :《烤焗西班牙黑毛猪梅扒 》餐厅真材实料,叫饭/意粉我怕太饱所以要左薯菜,份量仍然好多!薯条炸得好好食,唔会炸过头,仍然好多薯肉而且薄脆可口!伴碟仲有豆角同西式煮法既蕃
有位有位~~即刻入去试下先!

我地选择左坐门口既2人位~

佢地既Dinner Set 分 (A) ,(B) 2款:

(A) $82-118 有餐汤、主菜及餐饮~
主要系意大利粉/意大利饭/鱼柳沙律。

餐汤:《黑松露忌廉汤》
主菜到 :《烤焗西班牙黑毛猪梅扒 》餐厅真材实料,叫饭/意粉我怕太饱所以要左薯菜,份量仍然好多!薯条炸得好好食,唔会炸过头,仍然好多薯肉而且薄脆可口!伴碟仲有豆角同西式煮法既蕃茄,好juicy呀~
主角黑毛猪扒完全唔韧,咬落仍然尝到肉汁,肉味保存得唔错,唔使点汁都够味~ 原来老板入既黑毛猪系每块即切并独立包装架!!成本都唔少,可见餐厅对食物既要求~
最后点杯蜜糖红枣茶~怕甜既我完全觉得合晒心意,因为只带微甜~感觉健康~哈哈

2016-09-18