2019-01-17 657 浏览
同老公出旺角拎信用卡礼品,喺呢头揾食,有缘上到兆万10楼呢间日式放题餐厅,喺接待处负责安排座位嘅店员很友善,临走时还会打听食客对食物的满意度,欣赏这位哥哥敬业乐业的精神。店内环境以木制为主,感觉很舒服。当然先来一round刺身,鱼类、贝类都好正,最喜欢带子,鲜甜肥美,我们一向不吃生虾,但见其他的客人都叫了好多虾,鱼生很新鲜没有雪味。落咗单好快就已经有食物送来,清酒煮蚬好香酒味,不错呢。这里还有一些餐前小吃,尖椒皮蛋,辣青瓜,辣云耳等等,非常可口。叫咗份飞天通菜,炒得卜卜脆,好爽口,也有泰式冬阴功汤,大大只虾,够酸够辣,挂住饮唔记得影相,好味,仲叫咗碟炒蚬,好惹味。盐烧大虾真系好大只,新鲜。一口牛够淋,牛仔骨够香,羊架烧得啱啱熟,唔韧,非常好吃。香煎鲭鱼同蟹粥,老公都喜欢。另外点了一个寿喜烧,有牛肉、鲜冬菇、金菇同菜,好喜欢甜甜地嘅汁食肥牛。越式蒜蓉牛油鸡翼,新鲜炸起热辣辣,劲香口,回味无穷。炸物叫了一些天妇罗,也有泰式虾饼、炸蚝、芋头丸子、芝士年糕等,这里有我最喜欢的榴梿炸球,同出面食到嘅唔同,系猫山王𠮶种,咬落去即刻有榴梿蓉流出嚟,超钟意。最后嘅甜品拣咗3.6牛乳布甸及木糠布甸,老公
店内环境以木制为主,感觉很舒服。
刺身

清酒煮蚬

飞天通菜

盐烧大虾真系好大只,新鲜。
盐烧大虾

一口牛够淋,牛仔骨够香,羊架烧得啱啱熟,唔韧,非常好吃。
一口牛

花蟹粥

越式蒜蓉牛油鸡翼,新鲜炸起热辣辣,劲香口,回味无穷。
蒜蓉牛油鸡翼

猫山王榴梿炸球

最后嘅甜品拣咗3.6牛乳布甸及木糠布甸,老公仲可以食得落雪糕及雪糕糯米糍。

食物都是即叫即制,新鲜热辣上枱,全场冇漏单,店员极速收碟,也会自动收取枱面写好的单落单,要赞。
2019-01-17
刺身