2023-04-22
每次去九龙城都只系食泰国菜,朋友话九龙城其实仲有好多好野食🙈今日就带左我嚟九龙城打边炉🍲•ᴗ• 三文鱼沙律、海蜇、螺肉、墨鱼仔(送的🙈)•ᴗ• 麻辣汤底、豆腐鸡汤汤底 $68(+$30双拼)•ᴗ• 走地鸡件(半只)$68•ᴗ• 蜂巢豆腐 $38老板好热情🙈啱啱坐低单都未落就话送个冷盘俾我哋试下,有三文鱼凯撒沙律🥗海蜇、螺肉、墨鱼仔🦑好醒胃😋可以一路等上菜一路食。同朋友一个食辣一个唔食辣,嗌咗个鸳鸯汤底,咁就可以一人食一边🤓嗌咗半只鸡,上菜时以为系成只鸡🤣劲大份!鸡肉好嫩滑🐥啖啖肉,加左落豆腐鸡汤到煮,煮完个汤劲好饮,好鲜甜🤪加埋蜂巢豆腐索晒啲汤🤤好幸福•ᴗ• 日本和牛(例)$308日本和牛卖相好好,油脂分布好均匀,食落牛味浓,咬落软绵绵,慢慢化系口🥺口感好好•ᴗ• 黑松露饺 $68/6粒•ᴗ• 自制墨鱼滑 $98(+$10黑松露)•ᴗ• 油麦菜 $38•ᴗ• 稻庭乌冬 $38墨鱼滑好足料好弹牙🦑好似加左啲马蹄,好爽口,令个口感层次提升左,最惊喜系!无谂过会加咁多黑松露!好香🤤同墨鱼滑好夹,真系好好食!钟意黑松露嘅朋友一定要试!🌟黑松露饺都系,猪肉馅配上黑松露🤤🤤好好味😋好满足🥰最后打边
•ᴗ• 三文鱼沙律、海蜇、螺肉、墨鱼仔(送的🙈)
•ᴗ• 麻辣汤底、豆腐鸡汤汤底 $68(+$30双拼)
•ᴗ• 走地鸡件(半只)$68
•ᴗ• 蜂巢豆腐 $38
•ᴗ• 日本和牛(例)$308
•ᴗ• 黑松露饺 $68/6粒
•ᴗ• 自制墨鱼滑 $98(+$10黑松露)
•ᴗ• 油麦菜 $38
•ᴗ• 稻庭乌冬 $38
墨鱼滑好足料好弹牙🦑好似加左啲马蹄,好爽口,令个口感层次提升左,最惊喜系!无谂过会加咁多黑松露!好香🤤同墨鱼滑好夹,真系好好食!钟意黑松露嘅朋友一定要试!🌟黑松露饺都系,猪肉馅配上黑松露🤤🤤好好味😋好满足🥰最后打边炉点少得乌冬,弹牙好挂汤,俾佢索晒d汤嘅精华🤤🤤油麦菜都好新鲜🥬
•ᴗ• 自家制菊花茶 $32
菊花茶好清爽🌼可以解辣🌶️🙈仲要唔甜的,饮多几杯都唔怕肥
要赞一赞呢到啲店员好好人超级好服务👍🏻听讲原来呢到每个星期都会做唔同优惠,今日就见到做紧$12/只生蚝🦪好抵食,可惜我呢排唔食得生冷野🥺仲有+$98 可以任饮3.5小时Stella😂下次约一大班fd 打边炉+happy hour都唔错😁