2022-01-03 47 浏览
喺忙碌嘅工作入面,可以食到美味嘅食物可以话系一个小确幸❤️于是,今日放工之后就约咗同事去呢一间喺公司附近嘅麻辣小聚食晚餐!之前都有见过好多唔同嘅人喺社交平台度介绍过呢一间餐厅,一直都非常之期待,所以今日难得可以去食饭都好开心!叫咗一份难忘酸菜鱼!食川菜我自己最钟意嘅菜式之一就系酸菜鱼,呢一个酸菜鱼真系食得出厨师好用心嘅炮制,入面嘅汤底好足料!而且呢个酸菜鱼嘅酸味同埋辣味都十足,所以令到呢个鱼肉好丰富层次嘅味道!再加埋咁滑嘅鱼肉,真系食得好滋味!另外仲叫咗一道山城辣子鸡!辣子鸡炸得啱啱好!咬入口嘅嘅时候脆卜卜,好香,而且麻辣嘅香味超级强烈!如果钟意食辣嘅人可以试吓!