2019-01-14 2994 浏览
前排同朋友庆祝生日,想揾个优雅少少,但食物又唔会太贵嘅地方,可以两个人倾吓计咁啱见到网上有论坛介绍过呢一间餐厅,特登打电话上嚟book咗张枱,谂住为朋友庆祝生日我哋叫咗个set dinner,首先上嘅系蘑菇忌廉汤蘑菇同埋忌廉嘅味道尚算浓郁然后就系烟三文鱼特色沙律,入边配有火腿同埋蕃茄size刚刚好蒜蓉包嘅味道都唔错,放入口热辣辣贴心嘅老板惊我哋等嘅时候会有少少肚饿,特登喺铺头入边嘅爆谷机整咗杯爆谷俾我哋,等我哋一边食一边等,够晒窝心朋友好钟意食鹅肝,所以我特登叫咗一个香煎鹅肝配顶级美国肉眼扒俾佢,因为佢唔识得太生嘅扒,所以叫咗七成熟,但系一啲都唔觉得太硬,反而入口弹牙仲有呢个先带子配秘制甜醋汁,真系食过返寻味,成碟菜嘅设计都经过精心布置最后我哋重点左个薄荷majito ,饮完之后觉得厨师简直系一个专业嘅调酒师⋯呢间餐厅嘅厨师俾人感觉真系非常专业,而且煮嘅菜式味道一流,调既酒又非常好味,真系好推介大家去试一试
我哋叫咗个set dinner,首先上嘅系蘑菇忌廉汤
蘑菇同埋忌廉嘅味道尚算浓郁
然后就系烟三文鱼特色沙律,入边配有火腿同埋蕃茄
size刚刚好
蒜蓉包嘅味道都唔错,放入口热辣辣
2017-07-12
  • 香煎鹅肝配顶级美国肉眼